Är hemsidor fortfarande viktiga?

I tider då appar och sociala medier på många sätt har trängt bort klassiska hemsidor så är det många som frågar sig huruvida man överhuvudtaget behöver en hemsida. I detta hänseende har vi valt att definiera en hemsida som en sida på egen domän. Och vi anser definitivt att de är viktiga. Främst till följd av två anledningar.

En hemsida är ett tecken på seriositet. Dels för att det möjliggör att du ger ett mer professionellt uttryck via din egen domän, såväl när du kontaktar folk som när de kontaktar dig, och dels för att det blir en sorts framsida för din verksamhet.

Det ökar din synlighet på internet, och skapar bättre förutsättningar för att potentiella kunder spontant upptäcker dig. Särskilt om du kombinerar en hemsida med vedertagna och etablerade principer för sökmotoroptimering (SEO).

Är dessa två saker alla anledningar som finns för att skaffa en hemsida? Absolut inte. Det finns många personliga anledningar att se till att ha en hemsida. Och vilken nytta man kan förvänta sig beror mycket på vad man har för ambitioner med hemsidan. Men hur man än vrider och vänder på det hela så är hemsidan fortfarande ett måste om man vill se till att verksamheten får en så seriös och respektabel framtoning som möjligt. Att det även finns många praktiska fördelar blir lite utav grädde på moset. Så vår rekommendation är att du tar det säkra före det osäkra och väljer att ha en hemsida. En enkel är bättre än ingen alls.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *