Sätt att unna sig efter en stressig arbetsvecka

Fler personer jobbar övertid. Det är en utveckling som har pågått de senaste decennierna, och det handlar tyvärr inte alltid om betalt övertid. Ofta förväntas helt enkelt att man ska anstränga sig för sakens skull. För personer med egen verksamhet har det även blivit alltmer uppenbart att denna utvecklingen spiller över till egenföretagare, och att det numera på bred front förväntas ökad arbetsinsats till samma ersättning. Därför är det oerhört viktigt att slappna av efter en jobbfylld vecka. Men hur?

Något som har blivit en given modern klassiker är spa hotell. De skapar rätt förutsättningar för lugn och ro, och oavsett om du har egen verksamhet eller är anställd så får du möjligheten att ladda batterierna på dina egna villkor. Endera själv eller i sällskap med andra. Detta kan även bli en del av konferensen och ett sätt att öka produktiviteten.

Det är även viktigt är att värdesätta egentid. Se till att ta en promenad på dina egna villkor. Kanske med lite avslappnande musik i hörlurarna. Det är ett enkelt sätt att centrera sig och få möjligheten att fortsätta prestera på hög nivå utan att bli utbränd.

Träning är något som många väljer att fokusera på. Men detta kan lätt gå till överdrift. Om du väljer att träna på fritiden bör du verkligen se till att hålla det på en rolig nivå. Det finns nog inget värre än känna sig tvungen att prestera både på jobbet och på fritiden. Så var försiktig. Men med rätt balans blir det helt klart ett fint nöje.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *