Bli mer produktiv när du arbetar

Fler timmar på kontoret eller framför datorn hemma, innebär inte automatiskt att du får mer saker gjort. Kortare arbetspass kan faktiskt vara mer produktiva om du bara har rätt förutsättningar och planerar din dag på ett bra sätt. Vi hjälper dig att maximera arbetstimmarna, för att du ska ha mer tid över till annat och för att du lättare ska kunna hitta en balans i din vardag.

Planera dagen

En sak som gör att du kan maximera arbetspasset är att planera dagen i förhand. Detta gäller både om du arbetar hemifrån eller på ett företag. Innan du börjar jobba, ta 10 minuter till att skriva ner allting som du måste få klart under dagen och anteckna också hur mycket tid du ska lägga på varje arbetsuppgift. 

När du sedan börjar bocka av saker på din lista, börja med det tyngsta och kanske också mest tidskrävande punkten. Fortsätt sedan i turordningen av vilka saker som bör prioriteras och glöm inte av att planera in tid för kortare avbrott och en längre lunch. Känslan av att ha allting antecknat gör att du får en tydligare överblick på dagen, samt håller dig också motiverad. Ingenting kommer att få dig att känna dig lika produktiv som när du har hunnit med allting på listan.

Skapa en trygg punkt

För att du ska kunna arbeta mer metodiskt är det också viktigt att du omger dig av en god atmosfär och inreder rummet eller kontoret för att du ska känna trygghet. Skapa ett hörn med ett praktiskt soffbord, som du kan använda som avlastningsyta och köp ett skrivbord, kontorsstol och förvaring som gör det enkelt att hålla rummet prydligt och rent. Om du följer detta så kommer du snabbt inse hur mycket tid du faktiskt kommer att spara.