CSS, HTML5 och WEB 2.0

Vissa av oss minns det enkla 90-talet då man skrev hemsidor i Notepad och det verkade som att framtiden skulle innebära att var och en skulle ha en egen hemsida. Men social medier dök snabbt upp och gjorde egna hemsidor mer eller mindre onödiga. Och på sätt och vis var väl det tur, då det numera är avsevärt mycket svårare att göra en egen hemsida. För vad som tidigare handlade om HTML-kod avlastas numera i CSS, och med förväntningar på mobilanpassad och responsiv design så är det mycket som ska klaffa för att en hemsida ska fungera.

Detta har gjort att väldigt få väljer att skapa egna hemsidor, och istället överlämnar det till personer som dagligen jobbar med hemsidor och förstår vad som krävs för att resultatet ska bli riktigt bra. Men är det omöjligt att göra en egen hemsida? Nej, absolut inte. Men om du ska göra egen hemsida rekommenderar vi att du väljer någon utav de befintliga publiceringsplattformarna, då dessa gör att du slipper skriva hemsidan manuellt.

WordPress är många personers favorit val. Särskilt då det är lättanvänt med modulär design och gör att man själv väljer hur omfattande funktionalitet hemsidan ska ha. Det har blivit något utav en standard för modernt webbskapande.

Det finns såklart andra alternativ, såsom Joomla, Blogger och diverse andra enkla lösningar. Ofta så är det inte så överdrivet viktigt vilken plattform du väljer, så länge du ser till att investera en hel del engagemang. För det är nämligen du själv som är i kontroll över hur bra hemsidan kommer vara. Plattformarna är bara smidiga sätt att leva upp till moderna förväntningar.