Längta efter morgondagen

Det är söndagkväll och du har haft en helt underbar helg. Om några timmar är det måndag och början på en ny arbetsvecka. Du kan inte skaka av dig känslan av ångest och orklöshet av att åka till jobbet imorgon. 

Därför går du och lägger dig med en nedstämd och stressad känsla i kroppen. Morgonen efter vaknar du motvilligt till väckarklockan, åker till jobbet och längtar sen hela dagen tills det att arbetsdagen är slut.

Förbered så mycket du kan för en stressfri morgon

Såhär ska det inte behöva vara varenda vecka inför kommande jobbstart. Du ska inte känna motstånd av att åka till jobbet varje morgon. Alla dagar kan inte vara på topp – men du ska trivas på ditt jobb och tycka att det är givande. För att boosta känslan av att en ny vecka är lika med nya möjligheter kan du göra mornarna lite lyxigare. 

Du kan förbereda så mycket som möjligt kvällen innan och därmed slippa fixa saker samtidigt som stressen knackar på. Häll i vattnet i din effektiva vattenkokare eller ladda kaffebryggaren, lägg fram de kläder du ska ha på dig, packa väskan. Detta och mycket mer kan du göra för att få en härligare start på morgonen, utan stress och jobbiga beslut att ta. Tänk att något så litet kan göra så mycket.