Renovera kontoret

För att arbeta effektivt och bra är det viktigt att du trivs på den plats du jobbar. Har du ett kontor där du spenderar arbetsdagen måste du känna dig bekväm och avslappnad där. Inte för avslappnad såklart, men ändå så pass avslappnad att du kan fokusera ordentligt på jobbet.

Att renovera kontoret så att du trivs i det behöver inte kosta skjortan eller ta jättelång tid. Det kan räcka med att du byter ut en lampa eller ställer dit lite personliga saker. Du behöver inte måla väggarna, köpa nya kontorsmöbler eller liknande om du inte vill det. Men för att du ska jobba bra är det viktigt att du trivs bra.

Exempel på vad du kan byta ut

Många kontor är ganska omoderna. Om det även stämmer in på ditt kontor kan du fixa det snabbt och enkelt. Ett kontor bli genast mer modernt med ett funktionellt höj och sänkbart bord, en ny kontorsstol eller en snyggare lampa. Du kan även byta ut olika färger i kontoret så att kontoret går i din favoritfärg, eller kanske i någon färg som har en positiv effekt på dig.

Kanske räcker det med att du byter ut en prydnad mot en blomma, hänger upp en tavla eller sätter dit ett fotografi för att skaffa lite mer liv i kontoret. Alla mår bra av att ha någon grönt i närheten och dessutom så luktar kontoret väldigt gott om det finns en blomma eller växt. Du behöver dock inte göra allt detta på en gång – var sak tar sin tid. Känn efter och se vad du gillar och trivs med.